Workshops fra makerinspiration er nye måder at kombinere kreative udtryksformer med teknologi-leg.

Man kan bygge elektroniske funktioner ind i sine festkort og på den måde give dem lyseffekter

Festligt kort med indbygget kanin quiz

Lav et festligt kort med en indbygget quiz: Hvad spiser Ninus? Gulerødder, sukkerstokke, salat? Når du trykker på den rigtige mad, lyser Ninus’ hjerte op.

Kredløb af kobbertape leverer strøm til lysdioderne

Vi laver kredsløb i papkortene med kobbertape, dioder og batterier.

Workshop: Sæt lys i festkortet

Vi laver festlige papkort med flotte tegninger, som vi pifter op med lysdioder. Hvad med en jedi-ridder med lys i lyssværdet? Eller en kanin, der lyser op i hjertet, hvis du vælger den rigtige mad til den? Slip fantasien løs og lav dine egne festkort med indbyggede elektroniske kredsløb.

Ved at bygge simple elektroniske kredsløb ind i festlige papkort kan man lave sine egne kort med lysende effekter. Lav en flot tegning på kortet og pift den op med lysdioder de helt rigtige steder. Et hus med lys i vinduerne, en zombie med lysende røde øjne eller hvad med Rudolf med den lysende røde tud?

Det kan gøres enkelt med dioder, der lyser hele tiden eller man kan lave kontakter i kredsløbet, så man kan lave en bil, der blinker, en lysregulering, en laserkanon, der skyder eller en ’hvad-spiser-kaninen’-quiz

Der er forberedt vejledninger til kort, der er lige til at gå til, men der er i høj grad også mulighed for at deltagerne kan lave deres helt egne projekter, der bruger teknikken

Forudsætninger:

Deltagere fra 7 år og op.

Jeg har alle materialer med, der skal bruges til workshoppen. Der er brug for arbejdsbord med plads til 15 personer, hvor vi kan lave vores papkort. Der skal være adgang til stikkontakter ved arbejdsbordet.

Der er beregnet materialesæt så 25 deltagere hver kan lave 2 projekter. Hvis der er behov for flere materialesæt kan de tilkøbes.

Hvad lærer man på workshoppen?

Arbejde kreativt med simple elektroniske kredsløb. At eksperimentere sig frem og opnå et godt resultat ved at lære af sine fejl.

Hvad får deltagerne med hjem?

Deltageren får sine papkort med hjem sammen med evt. overskydende elektronikdele så man kan arbejde videre hjemme.

Omfang

Workshoppen varer op til 4 timer.

Gå-til-og-fra-workshop med plads til ca. 15 deltagere ad gangen, som kan være børn alene eller børn sammen med voksne.

Kontakt

Kristian Stokholm, Tel: 20 16 83 23, kristian@makerinspiration.dk

Workshops fra makerinspiration