Workshops fra makerinspiration er nye måder at kombinere kreative udtryksformer med teknologi-leg.

Lær at programmere med det børnevenlige programmeringssprog Scratch

Et program sættes sammen af Scratch kode-blokke.

I Scratch bygger man sit program med kode-blokke.

Scratch kode-kort forside og bagside.

Vi bruger kort med trinvise programmeringsprojekter.

Scratch kode-kort sæt med 10 kortserier.

Der er 10 serier med projekter, så vi løber ikke tør.

Workshop: Scratch programmering start

Vi lærer at programmere spil og animerede historier med det børnevenlige programmeringssprog Scratch. Man bygger koden op af blokke, der passer sammen som byggeklodser, så det er let at få det til at virke. Lav et virtuelt kæledyr. Lav et Pong-spil. Animér dit navn. Eller sæt fantasien i sving og find på dit helt eget projekt. Scratch-værktøjet er gratis, så du selv kan arbejde videre hjemme.

Scratch er et gratis on-line værktøj, som børn kan bruge til at lære programmering på en sjov måde. Workshoppen er tilrettelagt, så man lærer basale programmeringsprincipper at kende mens man har det skægt og arbejder kreativt.

Vi bruger Scratch kode-kort i workshoppen. Scratch kode-kortene gør det nemt at lære Scratch at kende. Hvert kort viser en ting, man kan lave trin for trin, og efterhånden lærer børnene mere og mere, man kan lave med Scratch. På den måde kan man både nå til et færdigt resultat og få masser af succesoplevelser undervejs. Og deltagerne bliver i stand til at arbejde videre med selvstændige og kreative opgaver.

Forudsætninger:

Deltagere fra 9 år og op.

Deltagerne skal selv medbringe deres egen bærbare PC. Der er brug for arbejdsbord med plads til 15 personer og deres computere samt adgang til stikkontakter.

Der skal være plads til at man kan stille en projektor op og lyset i lokalet skal kunne dæmpes så meget at man kan se billedet.

I forbindelse med deltagernes tilmelding til workshoppen skal de aflevere en email-adresse, som kan bruges til at give dem informationer forud for workshoppen.

Hvad lærer man på workshoppen?

Man stifter bekendtskab med det børnevenlige programmeringssprog Scratch og lærer, hvordan programmeringsværktøjet fungerer. I løbet af workshoppen kan man nå at lave et lille spil.

Hvad får deltagerne med hjem?

I forbindelse med workshoppen opretter vi en gratis Scratch-konto, som giver deltageren adgang til programmeringsværktøjet og til at gemme alle de projekter, deltageren laver. Også efter workshoppen er færdig. Deltageren får en vejledning i, hvordan man kommer videre med Scratch. Den indeholder blandt andet links til online undervisningsmateriale på dansk.

Omfang

Workshoppen varer op til 4 timer.

Der er plads til ca. 15 deltagere ad gangen, som kan være børn alene eller børn sammen med voksne.

Kontakt

Kristian Stokholm, Tel: 20 16 83 23, kristian@makerinspiration.dk

Workshops fra makerinspiration